goran wrote:srdjan wrote:Mico_Dusanovic wrote:Uglavnom, samo nam je nebo granica.
Ja sam zadovoljniji Turcima nego Česima, šanse su 75% - 25 za Hrvatsku..
ali jako se plaÅ¡im polufinala i NjemaÄÂke, dobro sam reko NjemaÄÂke, viÅ¡e bi volio Portugal jer smo jaÄÂa ekipa od njih, ali ne vidim naÄÂin na koji bi oni uspjeli pobjedit Ã…Â vabe..
ps. Srđane, Gorane i ostali.. jel još uvijek imate isto mišljenje glede usporedbe Hrvatske '98 i ove '08.. to sam si i mislio..
i Å¡to je najbolje.. smijeÅ¡i nam se polufinale, a maximum ove ekipe se oÄÂekuje za WC'10 i EP'12.. pa i WC'14..
Apsolutno i nedvojbeno...ono je bio najjaÄÂi Å¡ampionat koji sam ja gledao...tadaÅ¡nja hm...evo Engleska koja je ispala u 1/8 finala '98,sad bi se poÅ¡alila sa svima osim s Holandijom.
Uporediti Ã…Â ukera,ProsineÄÂkog,Bobana sa Petrićem,KranjÄÂarom ili KovaÄÂom je pomalo neumjesno.
Fakt je da je tad Hrvatska izbacila Rumuniju sa Hadžijem,2 Popeskua,Moldovanom, Munteanuom,Švabe evropske prvake i Holanđane koji su razarali dotad(kao uostalom i danas).
Znam da ćete sad obruÅ¡iti drvlje i kamenje po meni,ali mislim da ćete vi u polufinale ni krivi ni dužnijer Austrija,Poljska i Turska su timovi iz donjeg doma evropskog fudbala.Svaka ÄÂast na pobjedi nad NjemaÄÂkom,ali ja ni njih jednostavno ne vidim kao neki jaki tim.Dovoljno ih je bilo pogledati juÄÂe,a i u meÄÂu sa naÅ¡om reprezentacijom,koja ima veze sa fudbalom kao Mauresmo sa WTA listom.
Polufinale ove godine se ne može mjeriti sa polufinalom '98.
Tad su igrali umjetnici,danas igraju šabani.
Ili sam ja jednostavno sentimentalan za fudbalom iz 90-ih godina
Potpis.
Obozavam nogomet koji igra ova repka, ali 98. smo imali bolje igrace. Danas imamo bolji kolektiv, atmosferu.. A imamo i laksu konkurenciju tako da je sasvim moguce da napravimo cak i veci uspjeh od broncane generacije!
Ja sam svoje rekao, '98 vs. 08' = 6-4! (iz danaÅ¡nje perspektive) ..po vama je bilo znatno manje, Å¡to se tiće usporedbe po ekipama mislim da zbog nostalgije dosta potcjenjujete danaÅ¡nje repke, osim toga tvoja usporedba zvuÄÂi manje neumjesno kada se postavi.. Suker - ProsineÄÂki - Boban vs. Eduardo - Rakitic - Modric.. Vidjet cemo joÅ¡ tu naÅ¡u generaciju u narednih 5 godina, imaju sve predispozicije da svaki pojedinac postane i bolji od navedenih..
Dalje.. Po meni su Austrijanci otkriće prvenstva, napravili su puno bolji posao od Ã…Â vicaraca, i oÄÂekujem da se ÄÂak kvalificiraju na WC'10, oni su protiv jedne nizozemske vodili 3:0.. bili nekoliko puta bolji od Poljaka, a i protiv nas su zaslužili bod..
ps. Srđane, ti znaš, šta je taj mali Vukojević, jel mu stari vojno lice bio ili šta?