Evo da i ja jednu temu otvorim.
Obzirom da su poznati svi sudionici naredne sezone vrijeme je da stara ide pod ključ a da se pokrene nova.
Sudionici lige ove sezone su:
Zrinjski
Željezničar
Sarajevo
Široki Brijeg
Radnik Bijeljina
Krupa
Mladost Doboj-Kakanj
GOŠK Gabela
Sloboda
Čelik
Sloga Simon Han
Zvijezda 09 Stanišić
Sustav natjecanja je još nepoznat ali informacije kažu da bi moglo biti trokružno.
BH PREMIJER LIGA 2018/2019
Re: BH PREMIJER LIGA 2018/2019
Sloga SH i sisoje Azmir ce da prskaju po PL 

1967-68, 1984-85, 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19
turbofolk wrote:Sloga SH i sisoje Azmir ce da prskaju po PL
Ma naravno, da se to tako lako prska

-
- Hall of Fame
Tesko je u ovom trenutku bilo sta prognozirati, treba sacekati i videti kako ce ekipe odraditi prelazni rok.
-
- Hall of Fame
Kad ste kod Sloge SH, pise se da im dolaze Stojcev i Secerovic + pregovaraju sa trenerom Starcevicem iz Krupe.
Izgleda da stvarno slazu respektabilnu ekipu.
Izgleda da stvarno slazu respektabilnu ekipu.
kksiroki wrote:turbofolk wrote:Sloga SH i sisoje Azmir ce da prskaju po PL
Bio sam sarkastican, logicno.

Niko sretniji od mene da se ona podigne na Kosevu.
Prerano je predvidjat, dok se jos sloze ekipe. Ovako na prvu, Zrinjski ako zadrzi kostur ovog tima prvi favorit. Sarajevo/Zeljo/Siroki tu blizu, Slogu ocekujem u gornjem djelu tabele.
1967-68, 1984-85, 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19
turbofolk wrote:kksiroki wrote:turbofolk wrote:Sloga SH i sisoje Azmir ce da prskaju po PL
Bio sam sarkastican, logicno.![]()
Prerano je predvidjat, dok se jos sloze ekipe. Ovako na prvu, Zrinjski ako zadrzi kostur ovog tima prvi favorit. Sarajevo/Zeljo/Siroki tu blizu, Slogu ocekujem u gornjem djelu tabele.
A slušaj, zadnjih 10 godina ova četvorka je uvijek u vrhu sa rijetkim iznimkama a ostala 2-3 koji se priključe vrhu se stalno mijenjaju. Ja se nadam kontinuitetu a tko će biti ove godine 2-3 nova u vrhu vrijeme će pokazati...
turbofolk wrote:kksiroki wrote:turbofolk wrote:Sloga SH i sisoje Azmir ce da prskaju po PL
Bio sam sarkastican, logicno.![]()
Zrinjski će zadržati sve igrače i pojačat se dodatno. Takve su barem informacije

Junaci !!

hahahahhEdo wrote:I'm the boss
Goran Sablić napustio Široki Brijeg i preuzeo prvaka Moldavije Sheriff
Goran Sablić više nije šef stručnog štaba NK Široki Brijeg, objavljeno je iz kluba s Pecare. Nakon godinu i pol provedenih na klupi Plavo-bijelih, tokom kojih je osvojio i jedan Kup Bosne i Hercegovine, Sablić odlazi u Sheriff iz Tiraspola, tim koji je aktuelni prvak Moldavije. Široki Brijeg je vodio u ukupno 60 službenih utakmica.
"Sablić je napravio iskorak u radu u našem klubu, što nije prošlo nezapaženo. Oko svih planova redovno je i korektno izvještavao klub, tako da nismo iznenađeni njegovim odlaskom u Sheriff. Zahvaljujemo se Goranu na predanom radu, bilo je zaista zadovoljstvo surađivati s njim. Podigao je nivo rada u Širokom Brijegu i njegovom nasljedniku neće biti lako", kazao je u povodu Sablićeva odlaska s kormila Širokog Brijega sportski direktor Dalibor Šilić.
Uz Sablića, Plavo-bijele napušta i pomoćnik Mirko Hrgović. NK Široki Brijeg obojici želi sve najbolje u nastavku trenerske karijere, saopćeno je iz kluba.
"Ko će naslijediti Sablića i povesti Široki 11. juna na pripreme za novu sezonu, još nije poznato. Šilić je za klupsku stranicu potvrdio da su u toku pregovori s nekoliko kandidata, da će izbor uskoro biti sužen na dva-tri imena, a da će nakon toga Upravni odbor donijeti konačnu odluku", dodali su iz Širokog.
Sablić je u 60 utakmica na klupi Širokog ostvario 27 pobjeda, 15 remija i 18 poraza, a ekipa je postigla 84 pogotka i primila 51.
Sheriff je aktuelni prvak Moldavije i igrat će kvalifikacije za Ligu prvaka iduće sezone, a kapiten ovog kluba je povremeni bh. reprezentativac Mateo Sušić.
Moldavski tim je protekle sezone izborio plasman u grupnu fazu Evropske lige nakon što je u play-offu izbacio Legiju iz Varšave, a u grupi je igrao zajedno s Kopenhagenom, Lokomotivom iz Moskve i Žlinom. Lokomotiv je bio prvi, Kopenhagen drugi, dok je Sheriff bio treći u grupi.
U Moldaviji već traje prvenstvo i Sheriff je nakon devet odigranih kola prvi s tri boda više od Milsami Orheija.
Ivica Osim: Željo je religija i život, nije samo fudbal!
igra vam ona smijurija od Zeljkovića preko SDA linije - PPR o fudbaleru Zeljeznicara, MLADENU ZELJKOVICU! :)
igra vam ona smijurija od Zeljkovića preko SDA linije - PPR o fudbaleru Zeljeznicara, MLADENU ZELJKOVICU! :)
- KK_Bosna
- Moderator
- Club: Heimir Hallgrímsson
Who is sloga?
Ispravljaj siroki anketu, oni su tuzla city

I'm City 'til I die, I'm City 'til I die, I know I am I'm sure I am, I'm City 'till I die 

KK_Bosna wrote:Who is sloga?
Ja sam napisao ove što su se plasirali

Slobodan Krčmarević novi trener Željezničara
Bivši trener Apolona, Anartozisa, mlade reprezentacije Srbije, Slobodan Krčmarević novi je trener FK Željezničar.
Rođeni Beograđanin (52), koji je ponikao u Partizanu je tokom igračke karijeri igrao još za Bor, AIK, OFK Beograd, Apolon, Anortozis, PAOK i Panionios. Trenersku karijeru je počeo kao selektor U19 selekcije Srbije i Crne Gore, a kasnije je vodio juniore Partizana i mladu reprezentaciju Srbije. Bio je i trener Apolona, Anortozisa i Doxe na Kipru, selektor U21 Kazahstana, a u posljednje dvije godine trener Rudar Velenja te Pobede iz Prilepa.
– Veliki je izazov za mene doći u FK Željezničar klub velike tradicije. Uz to ovo je i ogromna odgovornost jer znamo kakva su očekivanja navijača i rukovodstva kluba. Međutim, prije svega želim reći da je pred nama sada puno posla jer moramo maksimalno spremno dočekati prvo kolo Evropske lige. Dobro smo proučili ekipu i igrače od kojih neke poznajem i od ranije. Mogu samo reći da ćemo moji saradnici i ja dati sve od sebe kako bi navijači bili zadovoljni - kazao je Krčmarević.
Zvanično predstavljenje novog trenera bit će obavljeno na stadionu Grbavica na početku priprema za predstojeću sezonu - saopćeno je iz FK Željezničar.
Gdje ovog nadjoste
Ko Jesic haman, nigdje duze od pola godine nije bio
Ko Jesic haman, nigdje duze od pola godine nije bio