Kvalifikacije za SP 2014 godine!
Re: Kvalifikacije za SP 2014 godine!
Jok ta utice na FIFA listu!!! 

- Peppermint Park Ranger
- Hall of Fame
- Club: FKS, Pep Guardiola
Najbolji svjetski igrač
Ribery: Volim reprezentacije koje “ginu”. Zato BiH želim puno sreće!
Piše: AA
Franck Ribery, slavni nogometaš Bayern Minhena i reprezentacije Francuske, najbolji nogometaš u Evropi u sezoni 2012/2013., u razgovoru za agenciju Anadolija poželio je reprezentativcima Bosne i Hercegovine puno sreće u Brazilu.
“Volim gledati reprezentacije koje igraju srcem, koje ‘ginu’ na terenu, volim gledati igrače koji igraju za navijače, za svoju državu, igrajući napadački i tečno. Takva je reprezentacija BiH.
Ona je odlučna i zasluženo se plasirala na Svjetsko prvenstvo (SP). Igraju nevjerovatno ofanzivno i postižu mnogo golova. Za BiH nastupa nekoliko odličnih igrača i ja im želim puno sreće u Brazilu”, rekao je slavni nogometaš.
Ribery je kazao da je njegov favorit na SP u Brazilu reprezentacija Njemačke.
Osvrćući se na duel baraža između Hrvatske i Islanda, slavni nogometaš je naglasio da ne poznaje dovoljno islandsku selekciju, ali da je hrvatska snažna i velika nogometna nacija.
“Imaju tim koji je odlično tehnički potkovan. Mislim da su favoriti i da će se plasirati na SP. Moj prijatelj Mario Mandžukić snažno želi igrati na SP, kao i ja”, istakao je Ribery za AA.
Podsjetio je da će reprezentacija njegove zemlje, Francuske, igrati protiv Ukrajine, također u baražu.
“Bit će to težak i kompliciran meč. Vjerujem da ćemo uspjeti pobijediti snažnu reprezentaciju Ukrajine. Ja želim svojim trofejima dodati i ‘Zlatnu loptu’, a ne mogu je osvojiti bez odlaska na SP”, odgovorio je Ribery.
Bilal

Poznata satnica i raspored utakmica Mundijala: Kada će igrati Zmajevi?
Objavljeno utorak, 12 Novembar 2013 10:05 | Štampa | El. pošta
Iako nisu poznati svi učesnici Mundijala u Brazilu, na koji su se već plasirali naši Zmajevi, FIFA je već objavila raspored odigravanja i satnicu utakmica.
Svjetsko prvenstvo će se igrati od 12. juna do 13. jula, a otvorit će ga domaći Brazil i još jedan za sada nepoznat tim. Utakmica će se igrati u 22 sata po srednjoevropskom vremenu.
Inače, direktan plasman na Mudijal do sada je obezbijedla 21 reprezentacija, a kroz dodatne kvalifikacije plasman na Mundijal u narednih 15 dana obezbijedit će još 11 nacionalnih timova.
Žrijeb grupa za takmičenje je 6. decembra, ali već sada znamo da će po "našem" vremenu najkasnija utakmica biti igrana u 3.00 sati. Bit će to susret u Manausu u okviru D grupe. To je jedini susret koji će po srednjoevropskom vremenu početi iz ponoći, ostali susreti, zavisno od dana, igrat će se od 18.00, 21.00, 22.00 i 00.00 sati po "našem" vremenu.
Finale će se igrati 13. jula u Rio de Jaineru na kultnoj Marakani sa početkom od 19 sati po srednjoevropskom vremenu.
Pa ovo su fina vremena....
CITY

Ja sam računao da će se igrati ujutro i rano popodne.
Pa kako je ovo moguće

Pa u koje vrijeme će se onda igrati po njihovom vremenu?
Inače ja volim kad se igra u neka luda vremena.
SP 2002. u Japanu se igralo u 9, 10 ujutro po našem

- bojan
- Respected Member
- Club: olimpija, PINDJUR
Koliko sam proverio, brazil je samo 4 sata iza nas
srdjan wrote:scared0008
Ja sam računao da će se igrati ujutro i rano popodne.
Pa kako je ovo moguće![]()
Pa u koje vrijeme će se onda igrati po njihovom vremenu?
Inače ja volim kad se igra u neka luda vremena.
SP 2002. u Japanu se igralo u 9, 10 ujutro po našem
Po noci mi nebi smetalo, ali ono u Japanu je bezveze....Kome je do fudbala u 7 ujutro
CITY
Šta ja znam meni je zakon kad su ujutro utakmice ili rano popodne, npr.Olimpijada u Pekingu kad je bila 

Meni je super kad su tekme navecer, ono kod nas noc, a tamo dan.
Makar mi to vise pase preko zime, ono kad se uvaljas u krevet i samo zakrmis poslije tekme (tipa Aus open).
Ovo ce biti kaos preko ljeta, pogotovo ako si na godisnjem... izađes u grad, pogledas tekmu, ostanes cijelu noc
Makar mi to vise pase preko zime, ono kad se uvaljas u krevet i samo zakrmis poslije tekme (tipa Aus open).
Ovo ce biti kaos preko ljeta, pogotovo ako si na godisnjem... izađes u grad, pogledas tekmu, ostanes cijelu noc

-Hans- wrote:Meni je super kad su tekme navecer, ono kod nas noc, a tamo dan.

CITY
- Peppermint Park Ranger
- Hall of Fame
- Club: FKS, Pep Guardiola
SALADIN wrote:-Hans- wrote:Meni je super kad su tekme navecer, ono kod nas noc, a tamo dan.

garantujem da će pola BiH uzeti godišnji za SP, tako da će se spavati po danu, a živjeti navečer

već zamišljam: oko 9 grad već krcat, ljudi sjede po parkovima, trgovima, u baštama i maštrafe pive, lagano zagrijavanje i onda pred tekmu ludilo, ako se pobjedi, proslava do jutra, a onda sutradan niđe nikog po danu - svi spavaju

Meni je bila najjaca scena 2006.
Hrvatska - Japan
Ja bio na drugom kraju grada, u nekom restoranu, dosla mi familija u goste i nisam mogao ne doci... A tekma bila u 3 sata ili tako nesto..
I u 2 sata ja se ispricam ljudima, rekoh moram ici, imam neki dogovor..
Izađem na ulicu, vani 35 stupnjeva, tu i tamo netko prođe.
Cekam tramvaj, prođe 10ak minuta, u tramvaju par ljudi..
Nakon par stanica, skuzim da sam sam u tramvaju.
Pogledam van, nigdje nikog..
Vec je bilo oko pola 3.
Znaci, samo je falilo da proleti onaj snop sjena kao na ovom smajlicu
Prosao sam cijelim gradom i nisam vidio niti jednog covjeka, bas luda scena. Ima negdje na netu serija slika, ako nađem staviti cu.
Hrvatska - Japan
Ja bio na drugom kraju grada, u nekom restoranu, dosla mi familija u goste i nisam mogao ne doci... A tekma bila u 3 sata ili tako nesto..
I u 2 sata ja se ispricam ljudima, rekoh moram ici, imam neki dogovor..
Izađem na ulicu, vani 35 stupnjeva, tu i tamo netko prođe.
Cekam tramvaj, prođe 10ak minuta, u tramvaju par ljudi..
Nakon par stanica, skuzim da sam sam u tramvaju.
Pogledam van, nigdje nikog..
Vec je bilo oko pola 3.
Znaci, samo je falilo da proleti onaj snop sjena kao na ovom smajlicu

Prosao sam cijelim gradom i nisam vidio niti jednog covjeka, bas luda scena. Ima negdje na netu serija slika, ako nađem staviti cu.
Ja cu navivat za Island. Nemam nista protiv Hrvatska ali oni su vec igrao SP nekoliko puta a bilo bi ljepa prica sa Island na SP material za holivod film david vs goliat.
a em jebes brazil kad nie sigurno za fanovi mozes najebit.
tako da svima za island
a em jebes brazil kad nie sigurno za fanovi mozes najebit.
tako da svima za island

U barazu do sada nije bilo iznenadjenja koliko me sjecanje sluzi, osim kad je Slo uzela Rusiju.....Stoga cu odigrati jedan tiket i staviti malo eksta uloga a jedan/dva rekreaciona tiketa....
Portugal - Svedska
Ovdje ocekujem mec sa vise golova. Mislim da ce Svedi vjerovatno staviti barem jedan, ipak tu je Ibra.....Igracu cisti kec, a mozda odigram i da ce Portugal dobiti jedan razlike, ili vise golova, ili oba daju gol...
Island - Hrvatska
Ovdje ocekujem 2, igracu cistu pobjedu Hrvata ili da ce dobiti jedan razlike, mozda mozda da odigram manje od 3 gola, ne vjerujem da ce biti puno golova ovdje, Hrvati ce staviti jedan u prvom djelu i onda katanac. Realno 0:1
Grcka - Rumunija
Ovdje cu igrati pobjedu Grka od 1 razlike a moze se igrati i ispod 3 gola.
Ukrajina - Francuska
Ovdje treba igrati x2 ili pobjedu Francuza od 1 razlike....

Portugal - Svedska
Ovdje ocekujem mec sa vise golova. Mislim da ce Svedi vjerovatno staviti barem jedan, ipak tu je Ibra.....Igracu cisti kec, a mozda odigram i da ce Portugal dobiti jedan razlike, ili vise golova, ili oba daju gol...
Island - Hrvatska
Ovdje ocekujem 2, igracu cistu pobjedu Hrvata ili da ce dobiti jedan razlike, mozda mozda da odigram manje od 3 gola, ne vjerujem da ce biti puno golova ovdje, Hrvati ce staviti jedan u prvom djelu i onda katanac. Realno 0:1
Grcka - Rumunija
Ukrajina - Francuska

-
- Hall of Fame
Edo wrote:U barazu do sada nije bilo iznenadjenja koliko me sjecanje sluzi, osim kad je Slo uzela Rusiju.....Stoga cu odigrati jedan tiket i staviti malo eksta uloga a jedan/dva rekreaciona tiketa....
Portugal - Svedska
Island - Hrvatska
Grcka - Rumunija
Ukrajina - Francuska
1) Ovde si naveo bukvalno sve sto se i moze igrati

i "oba daju gol".
2) Verujem u 2, mada bih ja tu zategao "CRO daje gol u 1.pol). Island nema iskustva u ovakvim baraz utakmicama, Hrvati prolaze na iskustvo.
3) Gadjao bih tacan rezultat, 1:0

4) Prvo poluvreme X

Onda bi Island nastavio sa defanziva i sred Island an uzvratu. Pa ete penala i island prolazi.
Za Island lose je sta prva tekma se igra u Rejkavik ako se oni otvori onda 0-1 i gotovo. Jer ce mora atakuvati na resultat u ZG umesto igrati bunker.
Steta sta se ne igra prva tekma u ZG.