Kosarka uopsteno
Kosarka uopsteno
Idemo dalje.....
DOKAZAĆU SE U OLIMPIJAKOSU!
MiloÅ¡ Teodosić: "Briga me za one koji misle da sam pogreÅ¡io Å¡to sam doÅ¡ao u Pirej. Igrom protiv CSKA pokazao sam da mi je ovde mesto"
Plejmejker Olimpijakosa MiloÅ¡ Teodosić tvrdi da ga ne pogađaju miÅ¡ljenja „stručnjaka" da je pogreÅ¡io Å¡to je mlad otiÅ¡ao u inostranstvo. On je uveren da već sada može da igra na vrhunskom nivou u jednom tako velikom klubu.
Teodosić je na proÅ¡lom meču Evrolige ubacio 20 poena CSKA i predvodio tim do pobede 71:67, čime je duÅ¡ebrižnicima dao do znanja da greÅ¡e u proceni da će propasti u Olimpijakosu.
- Nemam ja kome da zapuÅ¡avam usta ili da demantujem priče da sam prerano otiÅ¡ao u inostranstvo. Nisam zbog toga doÅ¡ao, već da dokažem sebi da zaslužujem da igram u velikom klubu i u Evroligi. Vreme će pokazati da li sam pogreÅ¡io. Protiv CSKA je bila samo jedna dobra utakmica, ali poenta je da igraÅ¡ u kontinuitetu na tom nivou. Nadam se da će biti joÅ¡ dobrih utakmica, kako mojih, tako i cele ekipe.
SA PANATINAIKOSOM ZA TITULU
MiloÅ¡ Teodosić smatra da je Olimpijakos kadar da se suprotstavi večitom rivalu Panatinaikosu u borbi za titulu prvaka Grčke.
- Imamo odličan tim, ali problem je Å¡to su uvek dva, tri, pa i četiri igrača povređena i nikako da se skupimo u punom sastavu i da normalno radimo. PAO je sigurno glavni favorit za titulu, ali možemo da im pariramo. Izgubili smo u prvom meču samo tri poena razlike, a kroz mesec dana je Kup Grčke i ako prođemo Aris, eto nas u finalu sa Panatinaikosom. Biće to prilika za revanÅ¡ i za prvi trofej ove sezone - kaže Teodosić
Teodosić ističe da, iako žive u istom gradu, nema vremena da se viđa sa tandemom iz Panatinaikosa Željkom Obradovićem i Dejanom TomaÅ¡evićem.
- Nema se kad, igramo mečeve u različitim danima, a i oni žive na potpuno drugom kraju Atine. NajviÅ¡e se družim sa Macijauskasom i Cakalidisom koji su, Å¡to se kaže, slovenske duÅ¡e, a od Grka sam najbolji sa Mavrokefalidisom. Inače, fantastično su me svi prihvatili u klubu, Å¡to nisam očekivao.
Reprezentativni plejmejker sa minulog EP u Ã…Â paniji ne želi da komentariÅ¡e dolazak DuÅ¡ana Ivkovića na mesto novog selektora Srbije, ali poručuje da niko iz njegove generacije neće otkazati poziv.
- Rano je joÅ¡ za komentar, jer je tek počeo svoj posao. Znam samo da može uvek da računa na mene i sve iz moje generacije, 1987. godiÅ¡te, koja je harala Evropom u mlađim kategorijama. Mi smo naučili Å¡ta znači igranje za državni tim i koliko je lep osećaj kada se popneÅ¡ na pobedničko postolje.
Na pitanje da prokomentariÅ¡e izjavu novog selektora da se nada da selekcija iz Ã…Â panije nikada viÅ¡e neće biti na okupu zbog načina na koji su se ponaÅ¡ali, Teodosić je rekao:
- Atmosfera je bila odlična, jedino je možda Darkov ispad posle utakmice sa Grčkom pokvario utisak, ali to je neÅ¡to Å¡to se desi. Ljudi smo i greÅ¡imo, verovatno je bio previÅ¡e emotivan.

Centar CSKA Moskve Aleksej Savrasenko ponovo je povredio rame i odsustvovaće do kraja sezone. On će morati ponovo na operaciju, CSKA će morati da traži novog centra, a pitanje je da li će biti spreman i za OI u Pekingu
U RImu, bek Rome Đakomo Đaketi je teÅ¡ko povredio koleno i pauziraće bar pola godine nakon operacije. On je imao prosek od 4.3 poena i 2 skoka po meču, ali je njegov doprinos bio mnogo veći u odbrani. Lotomatika u narednom kolu Evrolige igra sa Partizanom
U RImu, bek Rome Đakomo Đaketi je teÅ¡ko povredio koleno i pauziraće bar pola godine nakon operacije. On je imao prosek od 4.3 poena i 2 skoka po meču, ali je njegov doprinos bio mnogo veći u odbrani. Lotomatika u narednom kolu Evrolige igra sa Partizanom

KoÅ¡arkaÅ¡i FMP-a i Vojvodine sastaće se u derbiju četvrtfinala Kupa Radivoja Koraća, određeno je žrebom u "Kući koÅ¡arke". Partizan će igrati sa vrÅ¡ačkim "Lajonsima", dok se Crvena zvezda sastaje sa čačanskim Borcem. ZavrÅ¡ni turnir ove godine održaće se u NiÅ¡u, od 7. do 10. februara.
Duel FMP-a i Vojvodine je jedini susret vodećih ekipa, učesnika NLB lige. Titulu brani FMP, koji je proÅ¡le godine u Kragujevcu slavio nakon pobeda nad Crvenom zvezdom (polufinale) i Partizanom (finale).
Duel FMP-a i Vojvodine je jedini susret vodećih ekipa, učesnika NLB lige. Titulu brani FMP, koji je proÅ¡le godine u Kragujevcu slavio nakon pobeda nad Crvenom zvezdom (polufinale) i Partizanom (finale).

BROĐANI DALEKO OD IZNENAĐENJA NA GRIPAMA
U četvrtfinalnoj utakmici Kupa KreÅ¡imira Ćosića, Split je loÅ¡e otvorio utakmicu protiv Svjetlosti i na kraju prva četvrtine vodio samo 16:15. Ključnu prednost domaćini su napravili krajem druge i početkom treće četvrtine, kada su pobjegli na velikih 19 koÅ¡eva razlike (49:30). Na kraju su slavili s uvjerljivih 83:64.
Nakon ostvarene velike razlike trener Subotić odmarao je svoje ključne igrače, tako da su priliku dobile sve rezerve. Najbolji kod "žutih" bili su Ivanov s 18 koÅ¡eva (četiri trice) i Perić s 18 koÅ¡eva, a bolje od ostalih odigrao je Rudež s 16 koÅ¡eva i Å¡est skokova. Kod Brođana su se najviÅ¡e istaknuli Spahija sa 17 i GrbeÅ¡ić sa 14 koÅ¡eva.
livnjak sta je ovo sa rimcem, sve se manje istice
EL
1979
Yu NC
1978, 1980, 1983
Yu Cup
1978, 1984
B&H NC
1999, 2005, '06, '08
B&H Cup
2005, '09, '10

1979
Yu NC
1978, 1980, 1983
Yu Cup
1978, 1984
B&H NC
1999, 2005, '06, '08
B&H Cup
2005, '09, '10

nerminh74 wrote:livnjak sta je ovo sa rimcem, sve se manje istice
i ja sam primjetio, stvar je u tome, sto uopce vise nedobiva suteve, a i stime su rezultati Broda ogromno opali!
I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not.
balota wrote:Troglav > Hajduk, Hajduk = Barcelona, Troglav > Barcelona...
- apkomedah
- Hall of Fame
- Club: Hkk. Široki Primorka
... stvar je u onome livnjak Å¡to sam ti ja negdje napisao, hrvatska liga bez nlb ligaÅ¡a je njegov nivo, čim ti dodju ozbiljne utakmice s njima nemože on to pratit...Livnjak wrote:nerminh74 wrote:livnjak sta je ovo sa rimcem, sve se manje istice
i ja sam primjetio, stvar je u tome, sto uopce vise nedobiva suteve, a i stime su rezultati Broda ogromno opali!
apkomedah wrote:hrvatska liga bez nlb ligaÅ¡a je njegov nivo, čim ti dodju ozbiljne utakmice s njima nemože on to pratit...
ma ignoriras cinjenice da je i za B Reprezentaciju igrao odlicno, recimo protiv Italije je bio najbolji strijelac! Ma ubacivao je on i Zadru 30 poena, Cedeviti ove sezone skoro 40!
I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not.
balota wrote:Troglav > Hajduk, Hajduk = Barcelona, Troglav > Barcelona...