apkomedah wrote:-Hans- wrote:Tuma wrote:-Hans- wrote:Jednostavno, ova liga je u downhill fazi, osim Olimpije svi ostali su losiji nego prosle sezone i zato se otvara prostor za ekipe kao Buducnost.
Ne slažem se. Pa Partizan (u NLB 6-6) ima 5-5 u Evroligi! Da je liga oÄajna ti se Äini jer su neki tvoji klubovi ove godine loÅ¡iji. Prije svega Cibona i Zadar. A kakva je bila Olimpija lani? Ali zato je Cedevita bolja. I Olimpija i BuduÄnost. Da ne govorim o najveÄem iznenadjenju, Å irokom. Za mene je najveÄa kvaliteta Jadranske lige upravo to da se svake godine može sve postaviti na glavu. Jeste da svaku godinu gubimo najbolje igraÄe jer nam jih pokupuju zapadnjaci ali to je u isti mah i naÅ¡ dobitak (boljitak? :). Onda imaÅ¡ tu i financije koje su na ovom prostoru tradicionalnu u k..cu ali ipak nitko ne propadne (Äast izuzecima kakva je Bosna

). To je to, borba da se preživi iz godine u godinu na svim podruÄjima, he he.
Jebeš one lige gdje su 100 godina isti klubovi na vrhu!

Kvaliteta je sigurno najlosija do sada, jedino Cedevita i Olimpija su jaci nego predhodnih sezona.
Svi srpski klubovi su u downhill fazi, Cibona i Zadar najslabiji u svojoj povijesti, Hemofarm najslabiji od kad igra NLB ligu.
Da je napetije, je. Da je kvalitetnije, nikako.
malo si ga pretjero s ovim do sada, Äim je Cibiona u kurcu tebi niÅ¡ta ne valja...
cedevita i olimpija kvalitetniji
zagreb s Kasunom je kvalitetniji igraÄki, to Å¡to nisu uzeli pravog trenera je njihov problem
pertizan je po sveti trebao hladno uzeti titulu ove sezone, znaÄi kvalitetan
budućnost na istom nivou
krka i igokea puno kvalitetniji nego bosna i helios lani
široki bolji nego lani
hemofarm igraÄki nije puno loÅ¡iji ali loÅ¡e igraju
jedino su cibona, zvezda i zadar u banani...

Vec prosle sezone se osjetio downhill... ali ove je downhill jos izrazeniji.
Dakle, Olimpija je jaca, najjaca NLB ekipa ove sezone i sa velikom radoscu gledam njihove nastupe u EL.
Cedevita je također klub koji je napravio iskorak i sada spada u gornji dom lige.
Partizan je slabiji, ne bi smjelo biti dileme oko toga. Jos uvijek je to ekipa koja ima svoj identitet i jos uvijek je to ekipa koja pred punim Pionirom moze uzeti skalp jakim euroligaskim ekipama. Ali, vise od ponekog skalpa ove sezone nece moci. Predviđam im 1 ili 2 domace pobjede u top16.
Buducnost... ma oni su konstanta, tradicionalno solidna ekipa i nista vise niti manje od toga..
Cibona... ne teba komentirati.
Hemofarm... downhill, evidentan downhill.. I slijepac bi vidio da nisu na razini proslih sezona, a bez Macvana su u rangu Radnickog. Ova sezona ce biti fijasko za njih iako im treba cestitati za prolaz grupe u eurokupu.
Zadar... citaj: Cibona, raspad sistema.
Zvezda... totalna kurcina.
---------------------
e, sada kad sam se ispucao sa ekipama koje spadaju u gornji dom exYu kosarke (Cedevita bi tu trebala 'strsiti', ali ja u njima vidim hrvatsku verziju Hemofarma pa sam ih stavio u ovo odabrano drustvo) mozemo pricati o ekipama kao Zagreb (fijasko sezone), Krka, Siroki itd... Ali, to je, uz duzno postovanje, smijesno. Gore sam nabrojao neke ekipe koje se smatraju tradiciolano jakima. Previse je među njima ekipa koje su zakurac ove sezone. Ekipe su to koje neki kurac znace i u europskim okvirima. Kad bi taj gornji dom bio na nivou koji se od njih ocekuje, onda bi bilo ipak manje prostora za ekipe kao Siroki ili Krka npr.. Iako ja te ekipe strasno cijenim, ajmo bit malo realni i priznati da sa takvim rosterima ne bi mogli kurcem mrdnuti u sezoni 2008/2009 i onima prije toga.