negdje si napisao, 'da sam ja ministar turizma, ja bi štošta napravio'... ajde daj par primjera, baš me zanima

srdjan wrote:Edo wrote:Sinoć sam bio na stradunu.
U jednom kafiću smo popili 2 piva i 2 kafe. Pivo jedno 55 kuna a kafa 28. Ukupan iznos 166, i sve je to ok, no kada mi je došao račun stoji ukupan iznos sa popustom 114 kuna, nisam skuzio zašto smo dobili popust.
Kontam postoje samo 2 opcije.
1. Bilo je između 7 i 8, možda je jeftinije prije 8. No nigdje nisam vidio reklamu?
2. Za domaće postoje druge cijene a pošto smo mi uredno naručili po naški, valjda smo upali pod "domaće".
Kako je brate 55 kuna za pivo OK?
Pa toliko je možda jedino u Danskoj pivo.
U fakin Nizozemskoj je 5 eura dakle 35 kuna.
Što se tiče sezone ona je svakako mnogo slabija.
Naravno da je sad sve puno.
Od 15.7.-20.8. bi bilo puno pa da rat opet počne![]()
Ali predsezona je podbacila.
Mico_Dusanovic wrote:predsezona je podbacila, najgora u zadnjih 10-15 godina sigurno... ali zato ovo od 15.7. pa nadalje, nije puno puta bilo jače kako mi se čini...
negdje si napisao, 'da sam ja ministar turizma, ja bi štošta napravio'... ajde daj par primjera, baš me zanima
kockarinho wrote:Edo, jesi mozda bio u Valamaru u Dubrovniku ili negde drugo?
Peppermint Park Ranger wrote:Mico_Dusanovic wrote:predsezona je podbacila, najgora u zadnjih 10-15 godina sigurno... ali zato ovo od 15.7. pa nadalje, nije puno puta bilo jače kako mi se čini...
Smanjio namete za turizam kako bi se cijene oborile i zabranio izdrkavanje poput naplaćivanja hlada, stijena isl pizdarija tako sto bi javne površine direktno preuzele lokalne zajednice umjesto sto se daju koncesije kojekakvim privatničkim fukarama. Uz to, vertikalno bih intergrisao turističku zajednicu kako bi mogla držati sve na oku te bi uveo specijalne namete za one lokalne zajednice čiji se stanovnici iživljavaju kojekakvim idiotizmima poput naplaćivanja daljinskog. Pa nek se lokalna zajedica bakce sa stokom i jebe ih dozvolama kad već divljaju. Uz to, uveo bih kategorizaciju smještajnih kapaciteta uz kvote i maksimalne cjenovnike kao sto adovokatske komore rade. Ne možeš tražiti 100 eura za dan u nekoj buvari u kojoj su pločice zadnji put promijenjene dok je Broz još uvijek lovio slonove i tigrove po nesvrstanim zemljama. Uz to bih liberalizivao tržište za sve ulagače. Ako neko ima super ideju za festival, party, hostel, hotel, noćni klub, samoposlugu, bilo sta - omogućio bih mu ulaganje bez nameta taman dolazio iz Tunguzije. Najbolje koncepte bih pomagao subvencijama. Oformio bih zasebnu turističku policiju kao sto je slučaj u Grčkoj koja bi držala na oku dalmatinske skorojevice koji bi da se obogate bez lopate Itd.
Edo wrote:kockarinho wrote:Edo, jesi mozda bio u Valamaru u Dubrovniku ili negde drugo?
Čim se uđe na stradun sa morske strane, prvi bar s lijeve strane.
-Hans- wrote:moje ovoljetno iskustvo Na Murteru, gdje je hrpa Engleza, valjda ih bude oko 20.000 i fakat mogu derat, ali srećom pa to ne rade
kugla sladoleda 7 kuna
kolač 8-15 kuna jbt jeftinije nego u ZG
ručak u prosječnom restoranu 7 eura cevapi, lignje, pizza.. 10 eura prosjek riba, 15+ bolja riba
Pivo 2 - 2,5 eura
Trgovine 10% skuplje nego ZG
Znaci nisam vidio puno skupih stvari
Osim što nigdje nema Free parking, ali baš nigdje i onda moraš uzet nekakvu vinjetu za 300 kuna jer je inače 7 kuna sat.. pa s tom vinjetom možeš gdje hoćeš osim na plaže..
i ulaz na plažu, na nekima te baš uvijek uzmu mamu im j.. ili je 10 kuna upad ili je 40 kuna parking![]()
naravno, ima i puno besplatnih, ali na njima nema toliko resorana i popratnih sadrzaja
puni su, jaka im je sezona
i puno gostiju iz Srbije imaju, možda baš zato jer su skužili da ne deru
sirokibrig wrote:uglavnom ako nemaš love ne idi u Dubrovnik,na Hvar i Zrće, to je opće poznato
sirokibrig wrote:Dubrovnik je prenapučen i doslovno se nema gdje parkirati auto. Uz to bio je razvikan, a još otkako je Game of Thrones razvikaniji je 10 puta. Dakle ako želiš piti piće u King's Landingu u samom centru onda je normalno da i platiš. Problem su vukojebine gdje se naplaćuje nerezonski. No to je sve opet ponuda i potražnja. Dok bude ljudi bit će i cijena. To je tako. Inače sad da je preskupo svugdje nije, imaš ti sasvim normalnih restorana sa super cijenama i odličnom uslugom. Recimo plaža gdje se često kupam na početku Promajne im restoran na samoj plaži. Točno pivo pola litre 15 kuna (2 eura), orada da žara 65 kn (manje od 9), veliki ćevapi 40 kuna (5eura) itd...uglavnom ako nemaš love ne idi u Dubrovnik,na Hvar i Zrće, to je opće poznato
Users browsing this forum: No registered users and 7 guests