Samo evropski dio Rusije je veći od svih evropskih zemalja sem 2 ili 3,nisam siguran.
Ali Å¡ta drugo oÄÂekivati od nacista Haidera

srdjan wrote:Rusija nije u Evropi?Pa ljudi jeste li vi normalni?
Samo evropski dio Rusije je veći od svih evropskih zemalja sem 2 ili 3,nisam siguran.
a ne ko kazahstan... ili izrael!NoName wrote:srdjan wrote:Rusija nije u Evropi?Pa ljudi jeste li vi normalni?
a tek azijski deo...![]()
mada ne bitno,njima bih dao da biraju...a onima koji bar jednim metrom nisu u Evropi neka
igraju u Aziji...
EMIR HADŽIHAFIZBEGOVIĆ, proslavljeni bosansko-hercegovaÄÂki glumac i aktualni ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo komentirao je za Index situaciju u BiH do koje je doÅ¡lo zbog utakmice Hrvatske i Turske na europskom nogometnom prvenstvu. Hadžihafizbegovića posebno smeta medijska konstrukcija po kojoj su svi BoÅ¡njaci navijali za Tursku.
"To je jedna potpuno netoÄÂna konstrukcija. Istina je da su se u ovoj utakmici spojile dvije frustracije, ona Hercegovaca, koji ne priznaju BiH kao državu i koji fućkaju kada se svira državna himna, te frustracija BoÅ¡njaka ÄÂiji niti jedan sportski klub 12 godina nije izaÅ¡ao van okvira ove države. Ali ti ÄÂine zanemarivo malu skupinu u odnosu na ukupan broj stanovnika", rekao nam je Hadžihafizbegović.
Ministar Hadžihafizbegović kaže da se u medijima namjerno podgrijava teza o nemogućnosti zajedniÄÂkog života u BiH, za Å¡to ona kaže da nije. Iz tog razloga je i revoltiran juÄÂeraÅ¡njom emisijom Otvoreno urednice Dijane ÄŒuljak Ã…Â elebaj o Europskom nogometnom prvenstvu u kojoj je puÅ¡ten prilog koji, po Hadžihafizbegićevoj procjeni, bespotrebno diže tenzije.
"Odgovorno tvrdim da je većina BoÅ¡njaka navijala za Hrvatsku u utakmici s Turskom. I to nije prvi takav sluÄÂaj. Trebali ste vidjeti kako je bilo u Sarajevu kada je poginuo Dražen Petrović, kada je utihnuo cijeli grad ili kako se slavilo kada je Goran IvaniÅ¡ević osvojio Wimbledon", rekao je Hadžihafizbegović.
"ZajedniÄÂki suživot Hrvata i BoÅ¡njaka već postoji"
Popularni bosansko-hercegovaÄÂki glumac kaže da je najveći problem Å¡to se Bosnom bave oni koji nisu nikada u njoj bili i koji je u biti ne poznaju: "Trebaju malo doći ovdje i vidjeli bi da zajedniÄÂki život Hrvata i BoÅ¡njaka, ne samo da nije nemoguć, nego on postoji."
Za nerede u Mostaru, koji su uslijedili nakon utakmice s Turskom, kaže da su izvađeni iz konteksta što je najviše opasno.
"Jednom od mojih prvih dolazaka u Zagreb su me jednom prilikom grubo vrijeÄ‘ali na nacionalnoj osnovi. Zar da sad na osnovu tog jednog dogaÄ‘aja negativno doživljavam sve ZagrepÄÂane i Hrvate? Pa to bi bilo suludo", kaže Hadžihafizbegović.
sirokibrig wrote:
Edo wrote:Moram da pohvalim sebe...![]()
poolovi za glasanje ko ce ici dalje iz grupa....Pogodio sam sve osim Rusije, tu sam bio stavio Svede....![]()
Garant sam najvise pogodio od sviju...
sarma_i_proja wrote:ne znam po cemu je modric zasluzio da bude u tom timu, a recimo svajni nije, ili fabregas, ili kajt...
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest