Grupa B
Re: Grupa B
Da budem iskren mislev deka Hrvatska ce ima problem bez Eduarda zardi sta on bio dosta dominanten u kvalifikacite, sta da kazim za Hrvatska osven kapa dole.

- sirokifan23
- Respected Member
Mico_Dusanovic wrote:Gavri, ti si se već toliko proslavio da bi bio red da se pokrijeÅ¡ uÅ¡ima, nisam ÄÂitao ali siguran sam da si rekao i da je njemaÄÂka momÄÂad loÅ¡a, kao Å¡to je i engleska bila užasna ekipa, uvijek neki izgovori i argumenti da se smrzneÅ¡.. sve samo ne daj bože da je hrvatska dobra, i u najmanju ruku pod svim tim okolnostima sve bi jednako dobro ako ne i bolje napravila srbija.. mi i da padnemo u polufinalu ti bi opet imao obraza doć ovdje prcat kako nas je portugal zgazio.. iako usput, hrvatska je bolja ekipa od portugalaca..
btw. JuÄÂer si mogao pogledat kako se igra s Poljacima zbog kojih i niste ovdje.. Slobodno pogledaÅ¡ i prolaz u polufinale protiv Turaka..
ps. Osim toga, izuzev Vidića niti jedan srbin ne bi imao mjesta u prvih 11 Hrvatske, misli o tome.

- sarma i proja
- Web Admin
hrvatska je imala samo veliku srecu i nista vise.
zasto su iskljuceni lev i hikersberger?
Crvena zvezda, doktor Čović, Mića Pavkov - sveto trojstvo.
- sirokifan23
- Respected Member
sarma_i_proja wrote:hrvatska je imala samo veliku srecu i nista vise.
tješi se sarma tješi se......
sirokifan23 wrote:Mico_Dusanovic wrote:Gavri, ti si se već toliko proslavio da bi bio red da se pokrijeÅ¡ uÅ¡ima, nisam ÄÂitao ali siguran sam da si rekao i da je njemaÄÂka momÄÂad loÅ¡a, kao Å¡to je i engleska bila užasna ekipa, uvijek neki izgovori i argumenti da se smrzneÅ¡.. sve samo ne daj bože da je hrvatska dobra, i u najmanju ruku pod svim tim okolnostima sve bi jednako dobro ako ne i bolje napravila srbija.. mi i da padnemo u polufinalu ti bi opet imao obraza doć ovdje prcat kako nas je portugal zgazio.. iako usput, hrvatska je bolja ekipa od portugalaca..
btw. JuÄÂer si mogao pogledat kako se igra s Poljacima zbog kojih i niste ovdje.. Slobodno pogledaÅ¡ i prolaz u polufinale protiv Turaka..
ps. Osim toga, izuzev Vidića niti jedan srbin ne bi imao mjesta u prvih 11 Hrvatske, misli o tome.
![]()
![]()
![]()
pazi stvarno komentara nakon austrije, sada sam procitao

Gavri wrote:Ma nemate napad, totalno se neefikasni, imate problem sa efikasnoscu to i sam znas.Zuravski i Smolarek ce da igraju mice sa ovom vasom odbranom.
ovaj je dobar

Mico_Dusanovic wrote:Uglavnom, samo nam je nebo granica.
Ja sam zadovoljniji Turcima nego Česima, šanse su 75% - 25 za Hrvatsku..
ali jako se plaÅ¡im polufinala i NjemaÄÂke, dobro sam reko NjemaÄÂke, viÅ¡e bi volio Portugal jer smo jaÄÂa ekipa od njih, ali ne vidim naÄÂin na koji bi oni uspjeli pobjedit Ã…Â vabe..
ps. Srđane, Gorane i ostali.. jel još uvijek imate isto mišljenje glede usporedbe Hrvatske '98 i ove '08.. to sam si i mislio..
i Å¡to je najbolje.. smijeÅ¡i nam se polufinale, a maximum ove ekipe se oÄÂekuje za WC'10 i EP'12.. pa i WC'14..
Apsolutno i nedvojbeno...ono je bio najjaÄÂi Å¡ampionat koji sam ja gledao...tadaÅ¡nja hm...evo Engleska koja je ispala u 1/8 finala '98,sad bi se poÅ¡alila sa svima osim s Holandijom.
Uporediti Ã…Â ukera,ProsineÄÂkog,Bobana sa Petrićem,KranjÄÂarom ili KovaÄÂom je pomalo neumjesno.
Fakt je da je tad Hrvatska izbacila Rumuniju sa Hadžijem,2 Popeskua,Moldovanom, Munteanuom,Švabe evropske prvake i Holanđane koji su razarali dotad(kao uostalom i danas).
Znam da ćete sad obrušiti drvlje i kamenje po meni,ali mislim da ćete vi u polufinale ni krivi ni dužni

Polufinale ove godine se ne može mjeriti sa polufinalom '98.
Tad su igrali umjetnici,danas igraju šabani.
Ili sam ja jednostavno sentimentalan za fudbalom iz 90-ih godina

Cek cek, jel igrao Zuravski , nije,Smolarek, nije od pocetka, ja sam rekao da ce se oni igrati, e sad to je trenerova greska 

aha, zuravski je falio
taj je sigurno gadan
kombinirani sastav kamen ingrada i belisca bi dobio ove tvoje poljake

taj je sigurno gadan
kombinirani sastav kamen ingrada i belisca bi dobio ove tvoje poljake
Gavri wrote:Ne brini se.Izgubicete od Poljske

- sarma i proja
- Web Admin
pa trebalo je da dobije poljska, bolji su bili tokom celog meca.
nepravda.
nepravda.
sarma_i_proja wrote:pa trebalo je da dobije poljska, bolji su bili tokom celog meca.
nepravda.
ja mislim da bi hrvatsku trebalo diskvalificirati. Mislim jeli ovo europsko prvenstvo ili paraolimpijada ? Tko je dao onom Klasniću da igra ? Izvadio ÄÂovjek bubreg da bi smanjio težinu i posljediÄÂno dobio na brzini.... nesportski !!!!!
- sarma i proja
- Web Admin
ili recimo modric. ugradio aero nos da bi bio brzi.
Stvarno nije uredu da kopira aero dinamiku bmw zaubera.Kubica nije otkrio to svojim poljacima 

srdjan wrote:Mico_Dusanovic wrote:Uglavnom, samo nam je nebo granica.
Ja sam zadovoljniji Turcima nego Česima, šanse su 75% - 25 za Hrvatsku..
ali jako se plaÅ¡im polufinala i NjemaÄÂke, dobro sam reko NjemaÄÂke, viÅ¡e bi volio Portugal jer smo jaÄÂa ekipa od njih, ali ne vidim naÄÂin na koji bi oni uspjeli pobjedit Ã…Â vabe..
ps. Srđane, Gorane i ostali.. jel još uvijek imate isto mišljenje glede usporedbe Hrvatske '98 i ove '08.. to sam si i mislio..
i Å¡to je najbolje.. smijeÅ¡i nam se polufinale, a maximum ove ekipe se oÄÂekuje za WC'10 i EP'12.. pa i WC'14..
Apsolutno i nedvojbeno...ono je bio najjaÄÂi Å¡ampionat koji sam ja gledao...tadaÅ¡nja hm...evo Engleska koja je ispala u 1/8 finala '98,sad bi se poÅ¡alila sa svima osim s Holandijom.
Uporediti Ã…Â ukera,ProsineÄÂkog,Bobana sa Petrićem,KranjÄÂarom ili KovaÄÂom je pomalo neumjesno.
Fakt je da je tad Hrvatska izbacila Rumuniju sa Hadžijem,2 Popeskua,Moldovanom, Munteanuom,Švabe evropske prvake i Holanđane koji su razarali dotad(kao uostalom i danas).
Znam da ćete sad obruÅ¡iti drvlje i kamenje po meni,ali mislim da ćete vi u polufinale ni krivi ni dužnijer Austrija,Poljska i Turska su timovi iz donjeg doma evropskog fudbala.Svaka ÄÂast na pobjedi nad NjemaÄÂkom,ali ja ni njih jednostavno ne vidim kao neki jaki tim.Dovoljno ih je bilo pogledati juÄÂe,a i u meÄÂu sa naÅ¡om reprezentacijom,koja ima veze sa fudbalom kao Mauresmo sa WTA listom.
Polufinale ove godine se ne može mjeriti sa polufinalom '98.
Tad su igrali umjetnici,danas igraju šabani.
Ili sam ja jednostavno sentimentalan za fudbalom iz 90-ih godina
Potpis.
Obozavam nogomet koji igra ova repka, ali 98. smo imali bolje igrace. Danas imamo bolji kolektiv, atmosferu.. A imamo i laksu konkurenciju tako da je sasvim moguce da napravimo cak i veci uspjeh od broncane generacije!
- sirokibrig
- Web Admin
Vukojević rekorder, ‘debeli’ KranjÄÂar meÄ‘u boljima
Gotovo nevjerojatnu statistiku iznjedrili su podaci pedantne Uefe nakon 20 odigranih utakmica.
U najkraćim crtama - hrvatski reprezentativci na Euru u prosjeku najviÅ¡e trÄÂe
ZAGREB - ‘Mad dog’ Ognjen Vukojević pretrÄÂao je na utakmici protiv Poljske do sada rekordnu dionicu od 12 kilometara i 80 metara. Najbiliži naÅ¡em reprezentativcu je Talijan Gennaro Gattuso koji je u 0-3 porazu protiv Nizozemske odradio 11 kilometara i 970 metara. Ostali veliki trkaÄÂi takoÄ‘er su dosta zaostali za Vukojevićem te je primjerice Michael Ballack protiv Poljske pretrÄÂao 11 kilometara i 550 metara, protiv Hrvatske je u poraz ugradio 11 kilometara i 460 metara, a s Austrijom 11 kilometara i 160 metara. S obzirom da je igrao svih 270 minuta, Ballack je najviÅ¡e pretrÄÂao u dosadaÅ¡njem dijelu Eura.
NaÅ¡ Danijel Pranjić doslovno je briljirao protiv Poljske igrajući s kolegama iz priÄÂuvne postave. On je jedini od svih naÅ¡ih igraÄÂa odigrao svih 270 minuta, a ukupno je pritom pretrÄÂao 32 kilometra i 210 metara (10.48+ 10.70+11.03). Nije možda zahvalno za usporedbu, no on će (odigra li recimo 90 minuta protiv Turske u ÄÂetvrtfinalu) odraditi ÄÂitav maraton. Uzme li se ponovno u obzir prosjek da utakmica aktivno traje najviÅ¡e sat vremena, ispada da bi Pranjić bez većeg problema, i sa solidnim vremenom, mogao otrÄÂati maratonsku utrku. Pritom ipak valja dodati da Vukojević, Pranjić i ostali igraÄÂi trÄÂe, ali i sprintaju, konstantno mijenjaju ritam, uklizavaju, vode loptu, skaÄÂu... A to je ipak zahtjevnije nego trÄÂanje u zadanom i izabranom ritmu.
Ako se nakon prve slabe predstave protiv Austrije ponegdje postavljalo pitanja - kakav je to posao na pripremama odradio kondicijski trener Miljenko Rak, sada je odgovor sasvim jasan. Obavio je velik i odliÄÂan posao jer Hrvati na Euru zaista puno trÄÂe.
Izbornik Slaven Bilić imao je tu sreću da je protiv Poljske mogao odmarati prvu postavu. Jedini je koji je na Euru u tri utakmice iskoristio ÄÂak 22 igraÄÂa i time pokazao Å¡irinu koju njegova momÄÂad ima. Iako im u statistiku ulaze samo dvije pune utakmice, Ivan Rakitić, Niko KovaÄÂ, Dario Srna i Luka Modrić su takoÄ‘er meÄ‘u onima koji su na obje utakmice u prosjeku pretrÄÂali preko 10 kilometara.
Onaj koji, navikli smo, najviÅ¡e trÄÂi - Ivica Olić - nalazi se ispod te granice (9.66 i 8.66 km), no i on bi tu granicu debelo premaÅ¡io, ali ga je Bilić Å¡tedio te je igrao 83, odnosno 72 minute u prve dvije utakmice. Ono Å¡to posebno raduje, Niko KranjÄÂar zaista viÅ¡e nikad ne bi trebao biti ‘svinja debela’. Igrajući 85 minuta s NjemaÄÂkom, Niko je takoÄ‘er odradio viÅ¡e od 10 kilometara.
Kada se tome doda podatak da je Ivica Olić najbrže sprintao u dosadaÅ¡njem dijelu Eura, vrijedi zakljuÄÂiti da se ÄÂuda zaista dogaÄ‘aju. Toliko lijepo zvuÄÂi da se joÅ¡ jednom mora ponoviti - hrvatski ‘umjetnici’ na Euru najviÅ¡e trÄÂe.
Vukojević, Gebrselassie, Felix Limo
Ako se u obzir uzme ÄÂinjenica da se u prosjeku u utakmici od 90 minuta aktivno igra maksimalno 60 minuta, ispada da Vukojević i igraÄÂi koji približno toliko trÄÂe, doslovno ne zastanu niti trenutak. Za usporedbu, svjetski rekorder na 10 kilometara Haile Gebrselassie tu je dionicu pretrÄÂao u vremenu 27:02. Dionicu od 15 kilometara Felix Limo pretrÄÂao je za 41:29. Vukojeviću je za 12 kilometara trebalo neÅ¡to manje od sat vremena.
Minutaža i kilometraža naÅ¡ih igraÄÂa
Pletikosa 3.1 (90 minuta) 3.58 (90 minuta)
Vedran Runje 4.21 (90 minuta)
Šimunić 8.79 (90 minuta) 8.89 (90 minuta)
R. KovaÄ 8.84 (90 minuta) 8.55 (90 minuta)
Ćorluka 9.84 (90 minuta) 10.3 (90 minuta) 7.34 (63 minute)
Rakitić 10.91 (90 minuta) 10.43 (90 minuta)
N. KovaÄ 10.73 (90 minuta) 10.64 (90 minuta)
Srna 11.17 (90 minuta) 9.6 (80 minuta)
Modrić 10.72 (90 minuta) 10.58 (90 minuta)
Olić 9.66 (83 minute) 8.66 (72 minute)
KranjÄÂar 7.09 (61 minuta) 10.14 (85 minuta) 2.17 (15 minuta)
Petrić 8.22 (72 minute) 2.55 (18 minuta) 8.23 (75 minuta)
Pranjić 10.48 (90 minuta) 10.71 (90 minuta) 11.03 (90 minuta)
Vukojević 1.4 (7 minuta) 12.08 (90 minuta)
Knežević 3.39 (29 minuta) 0.64 (5 minuta) 2.72 (27 minuta)
Jerko Leko 1.71 (10 minuta) 11.26 (90 minuta)
Budan 2.41 (18 minuta)
Dario Šimić 10.55 (90 minuta)
Hrvoje Vejić 9.82 (90 minuta)
Nikola PokrivaÄ 10.62 (90 minuta)
Ivan Klasnić 8.72 (74 minute)
Nikola Kalinić 2.2 (16 minuta)
Gotovo nevjerojatnu statistiku iznjedrili su podaci pedantne Uefe nakon 20 odigranih utakmica.
U najkraćim crtama - hrvatski reprezentativci na Euru u prosjeku najviÅ¡e trÄÂe
ZAGREB - ‘Mad dog’ Ognjen Vukojević pretrÄÂao je na utakmici protiv Poljske do sada rekordnu dionicu od 12 kilometara i 80 metara. Najbiliži naÅ¡em reprezentativcu je Talijan Gennaro Gattuso koji je u 0-3 porazu protiv Nizozemske odradio 11 kilometara i 970 metara. Ostali veliki trkaÄÂi takoÄ‘er su dosta zaostali za Vukojevićem te je primjerice Michael Ballack protiv Poljske pretrÄÂao 11 kilometara i 550 metara, protiv Hrvatske je u poraz ugradio 11 kilometara i 460 metara, a s Austrijom 11 kilometara i 160 metara. S obzirom da je igrao svih 270 minuta, Ballack je najviÅ¡e pretrÄÂao u dosadaÅ¡njem dijelu Eura.
NaÅ¡ Danijel Pranjić doslovno je briljirao protiv Poljske igrajući s kolegama iz priÄÂuvne postave. On je jedini od svih naÅ¡ih igraÄÂa odigrao svih 270 minuta, a ukupno je pritom pretrÄÂao 32 kilometra i 210 metara (10.48+ 10.70+11.03). Nije možda zahvalno za usporedbu, no on će (odigra li recimo 90 minuta protiv Turske u ÄÂetvrtfinalu) odraditi ÄÂitav maraton. Uzme li se ponovno u obzir prosjek da utakmica aktivno traje najviÅ¡e sat vremena, ispada da bi Pranjić bez većeg problema, i sa solidnim vremenom, mogao otrÄÂati maratonsku utrku. Pritom ipak valja dodati da Vukojević, Pranjić i ostali igraÄÂi trÄÂe, ali i sprintaju, konstantno mijenjaju ritam, uklizavaju, vode loptu, skaÄÂu... A to je ipak zahtjevnije nego trÄÂanje u zadanom i izabranom ritmu.
Ako se nakon prve slabe predstave protiv Austrije ponegdje postavljalo pitanja - kakav je to posao na pripremama odradio kondicijski trener Miljenko Rak, sada je odgovor sasvim jasan. Obavio je velik i odliÄÂan posao jer Hrvati na Euru zaista puno trÄÂe.
Izbornik Slaven Bilić imao je tu sreću da je protiv Poljske mogao odmarati prvu postavu. Jedini je koji je na Euru u tri utakmice iskoristio ÄÂak 22 igraÄÂa i time pokazao Å¡irinu koju njegova momÄÂad ima. Iako im u statistiku ulaze samo dvije pune utakmice, Ivan Rakitić, Niko KovaÄÂ, Dario Srna i Luka Modrić su takoÄ‘er meÄ‘u onima koji su na obje utakmice u prosjeku pretrÄÂali preko 10 kilometara.
Onaj koji, navikli smo, najviÅ¡e trÄÂi - Ivica Olić - nalazi se ispod te granice (9.66 i 8.66 km), no i on bi tu granicu debelo premaÅ¡io, ali ga je Bilić Å¡tedio te je igrao 83, odnosno 72 minute u prve dvije utakmice. Ono Å¡to posebno raduje, Niko KranjÄÂar zaista viÅ¡e nikad ne bi trebao biti ‘svinja debela’. Igrajući 85 minuta s NjemaÄÂkom, Niko je takoÄ‘er odradio viÅ¡e od 10 kilometara.
Kada se tome doda podatak da je Ivica Olić najbrže sprintao u dosadaÅ¡njem dijelu Eura, vrijedi zakljuÄÂiti da se ÄÂuda zaista dogaÄ‘aju. Toliko lijepo zvuÄÂi da se joÅ¡ jednom mora ponoviti - hrvatski ‘umjetnici’ na Euru najviÅ¡e trÄÂe.
Vukojević, Gebrselassie, Felix Limo
Ako se u obzir uzme ÄÂinjenica da se u prosjeku u utakmici od 90 minuta aktivno igra maksimalno 60 minuta, ispada da Vukojević i igraÄÂi koji približno toliko trÄÂe, doslovno ne zastanu niti trenutak. Za usporedbu, svjetski rekorder na 10 kilometara Haile Gebrselassie tu je dionicu pretrÄÂao u vremenu 27:02. Dionicu od 15 kilometara Felix Limo pretrÄÂao je za 41:29. Vukojeviću je za 12 kilometara trebalo neÅ¡to manje od sat vremena.
Minutaža i kilometraža naÅ¡ih igraÄÂa
Pletikosa 3.1 (90 minuta) 3.58 (90 minuta)
Vedran Runje 4.21 (90 minuta)
Šimunić 8.79 (90 minuta) 8.89 (90 minuta)
R. KovaÄ 8.84 (90 minuta) 8.55 (90 minuta)
Ćorluka 9.84 (90 minuta) 10.3 (90 minuta) 7.34 (63 minute)
Rakitić 10.91 (90 minuta) 10.43 (90 minuta)
N. KovaÄ 10.73 (90 minuta) 10.64 (90 minuta)
Srna 11.17 (90 minuta) 9.6 (80 minuta)
Modrić 10.72 (90 minuta) 10.58 (90 minuta)
Olić 9.66 (83 minute) 8.66 (72 minute)
KranjÄÂar 7.09 (61 minuta) 10.14 (85 minuta) 2.17 (15 minuta)
Petrić 8.22 (72 minute) 2.55 (18 minuta) 8.23 (75 minuta)
Pranjić 10.48 (90 minuta) 10.71 (90 minuta) 11.03 (90 minuta)
Vukojević 1.4 (7 minuta) 12.08 (90 minuta)
Knežević 3.39 (29 minuta) 0.64 (5 minuta) 2.72 (27 minuta)
Jerko Leko 1.71 (10 minuta) 11.26 (90 minuta)
Budan 2.41 (18 minuta)
Dario Šimić 10.55 (90 minuta)
Hrvoje Vejić 9.82 (90 minuta)
Nikola PokrivaÄ 10.62 (90 minuta)
Ivan Klasnić 8.72 (74 minute)
Nikola Kalinić 2.2 (16 minuta)