It is currently 09 Sep 2010

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 214 posts ]  Go to page Previous  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Next
Author Message
 Post subject: Re: NLB liga 2009/2010
PostPosted: 06 Feb 2010 
New User
New User

pa tole je ze prav smesno (statisticno gledano) ... in na trojki bi menda lahko imeli Gorana Jagodnika Icon_blink

Profile  

PostPosted: 06 Feb 2010 
New User
New User

Žal so se naše možnosti za final 4 Nlb lige po tem porazu drastično zmanjšale.

Na F4 gredo Cibona in Partizan + 2 izmed Hemofarma, Budučnosti, Zagreba, Olimpije in Zadra. Mi imamo od naštetih najtežji razpored, saj v zadnjih 6 kolih kar 4 gostujemo od tega pri Partizanu, Ciboni, Hemofarmu ter Širokemu (glede na standardno slabe tekme v gosteh se nadejam le ene zmage od teh gostovanj).

Če dvignemo formo imamo še vedno vso usodo v svojih rokah. Če ne, pa za uvsrstitev na F4 potrebujemo ogromno sreče.
No, bo še zanimivo... ppeep

Profile  

PostPosted: 07 Feb 2010 
Member
Member

forma se nebo dvignila, ker se forsira ista košarka. s takšno košarko lahko očitno nekoga razbiješ za 40 točk, lahko pa izgubiš od sila povprečnih ekip. naj mi prosim nekdo pove še za kakšno ekipo, ki ima redno na tekmah enako ali večje število poskusov tako za dve, kot za tri točke. to se pri olimpiji skoraj redno dogaja in takšna košarka nikakor ne more biti uspešna. vsi vemo, da si običajno z metom za dve točki ekipe dvigujejo procent meta, olimpija pa to počne s trojkami in je odvisna od le teh.tukaj lahko najdemo tudi vzrok za 10 skokov več ekipe radničkega itd.
jaz tega vztrajanja pri takšni igri res ne razumem...

"Vedno sem govoril, da nisi plačan zato, ker si pameten, temveč, da pametno delaš. Vedno sem zagovarjal filozofijo, da je delo smisel življenja in da nadomestila za delo ni. Da ni krajše poti, da nič ni podarjeno. Da ne bomo čakali na svoj dan, ampak bomo nekaj naredili, da bo vsak dan naš dan. Nič ne pade z neba."
Zmago Sagadin, košarkarski trener

Profile  

PostPosted: 07 Mar 2010 
Member
Member

Je bil kdo morda na tekmi s Partizanom? Vem, sezona je ponovno zafurana... no vseeno me zanima, kako kaj funkcionira ekipa po številnih odhodih...

Profile  

PostPosted: 08 Mar 2010 
New User
New User

Pravzprav ni videti kaksne razlike ce mene vprasas. Igramo isto dobro/slabo kot takrat ko smo bili se kompletni. Igra temelji predvsem na trojkah in to je to. Ce gredo notr lahko zmagamo ce pa ne pa pac poraz. Je bil pa partizan povsem zrel za poraz zaradi stevilnih favlov in neumnih tehnicnih/nesportnih. Za cuda so jim sodniki celo piskali. Vujosevic je bil izkljucen je pa treba priznati da si je kar dolgo casa lahko dovolil hoditi po igriscu preden so ga izkljucili.

Profile  

Senior Member
Senior Member

Z odhodom Goluboviča in Sanija je Olimpija izgubila še tisto malo igre po globini, ki jo je imela. Take da je danas tipična šuterska ekipa, plus solidna obramba. Če gre šut za 3 -> zmaga, drugače (in večinoma) poraz.

Profile  

Senior Member
Senior Member

Mimogrede: Olimpija ima s Partizanom score 1-12 v NLB ligi Icon_violine

Profile  

Moderator
Moderator

Ogledal sem si tekmo in lahko samo potrdim navedbe jakobx in Lebowskega. Igra se predvsem na zunanjih položajih, s redkimi prodori v raketo. Prodiral je predvsem Ilievski, kateremu pa "floaterji" (ala Navarro) niso šli noter. Prav tako je igra v zadnji četrtini razpadla, ker so se preveč zanašali na trojke. Globine nimamo.

V obrambi je precej boljše. Po odhodu Bečiroviča in Walsha je le-ta veliko bolj trdna, ampak Olimpiji manjkajo različni igralci. Recimo Olimpija bi krvavo potrebovala igralca, ki bi bil sposoben prebiti prvo linijo in nato zaključevati oziroma podajati prostem igralcu. To je v preteklosti počel Ožbolt, vendar zdaj zaradi poškdob ne zmore več. Sicer je še vedno edini, ki uporablja met z pol-razdalje. Vsi ostali igralci ali se "guzijo pod košem" ali pa mečejo trojke. Preveč predvidljivo.

Je pa bilo v igri Olimpije vidno pomanjkanje visokih igralcev. Razen Vidmarja, se nobeden ni bil sposoben kosati pod košem in tudi slabo zapiranje košarkarjev Partizana je prineslo poraz.

Vseeno mislim, da bodo na koncu 4-ti :)..

Profile  

PostPosted: 09 Mar 2010 
Member
Member

Fantje danes štrajkajo, niso prišli na trening.

In mislijo nadaljevati v tem tonu.

Pričakujem razpad sistema v 14 dneh

Profile  

Member
Member

Farsa. Farsa. Pa sem že mislil, da bo kriza za Olimpijo priložnost. Vseeno ne verjamem, da bo klub ugasnil. Janković si tega pač ne bo dovolil. Niti pod razno!!

Profile  

Member
Member

Zdele une pametne glave tuhtajo samo še to, kako klub zapret

Profile  

Moderator
Moderator

Seveda..."scuzali" so denar, nabili dolg... treba bo zapustiti barko. Upam samo, da se da nekako "zamrzniti" euroligaško licenco, oziroma le-to prenesti na NLB.

Profile  

Junior Member
Junior Member

Glede na to, da je pol ure poročil minilo z novicami črne kronike, res ne verjamem v srečen konec za Olimpijo.

Profile  

PostPosted: 10 Mar 2010 
Member
Member

Odstopil predsednik kluba Dušan Mitič

Z današnjim dnem je s položaja predsednika KK Olimpija Ljubljana odstopil Dušan Mitič. Mitič je kot razlog za svoj umik navedel neuspešen izzid sestankov z igralci članske ekipe, ki jih je skušal prepričati k prekinitvi bojkota treningov. V svoji odstopni izjavi je Mitič izrazil tudi željo, da predsedovanje kluba prevzame kdo, ki bo imel močnejše argumente ter moč v teh recesijskih časih klub stabilizirati. V najkrajšem možnem času se bo zbral upravni odbor kluba, ki bo sprejel odločitve glede nadaljevanja vodenja kluba. Klub sicer na operativnem področju nemoteno posuje dalje, javnost pa bomo o vsakršnih novih potezah nemudoma obvestili.

Odstopna izjava Dušana Mitiča

Z današnjim dnem nepreklicno odstopam z mesta predsednika upravnega odbora KK Union Olimpija.

Včeraj sem vložil svoje zadnje napore, da prepričam igralce, da nadaljujejo s treniranjem in igranjem. Govoril sem posamično s kapetanom Ožboltom ter igralci Ilievskim, Aleksandrovim, Bavčičem, Vidmarjem in trenerjem Zdovcom. Žal moji argumenti niso bili prepričljivi, tako da igralci nadaljujejo bojkot.

V zadnjem letu in pol sem si po svojih najboljših močeh, s strategijo razvoja kluba na dolgi rok, z osebnim prepričanjem in vplivom prizadeval, da bi KK Union Olimpija v prihodnje ponovno prevzela vlogo atraktivnega in prodornega kluba v regiji in Evropi, brez bremen preteklosti. Danes lahko ugotovim, da je ob številnih ovirah na tej poti svojo vlogo odigral tudi recesijski čas, ki se odraža v občutno manjših sredstvih, ki jih družbe namenjajo ne le športu, tudi kulturi, izobraževanju, donacijam. Zato menim, da je čas, da nekdo drug, ki bo imel močnejše argumente prevzame predsedovanje klubu.

Verjamem, da bo ta »drastična« poteza spodbudila tudi ostale deležnike v okolici, da bodo poenotili poglede, združili moči ter hitro pričeli z aktivnim reševanjem nastale situacije in da bodo tudi igralci razumeli možne posledice njihovega dejanja ter takoj pričeli s treniranjem.

Ostajam zvest privrženec KK Union Olimpija in vsem, ki ostajajo povezani s klubom ter igralcem želim, da se sedanje okoliščine čimprej uredijo.

Dušan Mitič

Profile  

PostPosted: 10 Mar 2010 
Junior Member
Junior Member

http://www.union.olimpija.com/4/11/7305/

Pa je še ena podgana zapustila ladjo. Preden dokončno propade klub si želim revizije za zadnjih 10 let. Žal pa najbrž ni poštenjakarja pri koritu, ki bi se bil pripravljen zameriti vsej politični in gospodarski eliti :(

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 214 posts ]  Go to page Previous  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]