Atletika

Sve vezano za ostale sportove...rukomet,odbojka,vaterpolo,tenis,hokej,atletika....
User avatar
herkules
Hall of Fame
Hall of Fame
Posts: 23104
Joined: 03 Aug 2007

Re: Atletika

Postby herkules » 28 Aug 2018

Namjestili drzavni rekord u bacanju koplja rofl

Kako je saopšteno, Samac je u Sremskoj Mitrovici bacio koplje 85.60 metara i tako oborio rekord star 31 godinu, koji je bio u vlasništvu Seada Krdžalića (83.34m).

Dan kasnije pojavio se snimak koji svedoči da je na takmičenju u Sremskoj Mitrovici bilo mahinacija, odnosno da je jedan od sudija “pomogao” Vedranu Samcu da postane državni rekorder.


Krdzalic je novi kondicioni KK Partizan...

drugi klip pogledati lol lol
zvezdo kceri UDBINA, penal je tvoja sudbina!

2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014

User avatar
srdjan
Hall of Fame
Hall of Fame
Posts: 52420
Joined: 23 Aug 2007

Re: Atletika

Postby srdjan » 28 Aug 2018

Nevjerojatno tumbleweed

User avatar
Haralampije
Respected Member
Respected Member
Posts: 4607
Joined: 05 Oct 2015

Re: Atletika

Postby Haralampije » 29 Aug 2018

Kakva glupost
Razumljivo za neka lokalna takmicenja
Ali.brate za drzavni rekord ovako nesto da urade, sramota.
Sad nesto citam on je za 2,30m prebacio stari rekord sa ovakvim merenjem
Moje neko misljenje je da je ovaj sudija pomerio za max 2m i mislim da bi imao rekord i bez ovoga.
Propade mu karijera sigurno ima i njegovog ucesca u ovome
BELA JE BOJA GRADA IZ VREMENA PROŠLIH DAVNIH
CRVENA JE BOJA KRVI NjEGOVIH ČUVARA SLAVNIH

Kreator
Senior Member
Senior Member
Posts: 2092
Joined: 17 Jun 2016

Re: Atletika

Postby Kreator » 05 Sep 2018

Klan Ingebrigtsen u Zagrebu


Zagrebački atletski miting nekoć je bio nižerazredno natjecanje, ali u posljednjih par desetljeća dogodio se veliki uspon sve do statusa IAAF World Challenge, što je rang do Dijamantne lige. Primjerice, u istom razredu nalaze se, između ostalih, Berlin i Ostrava, domaćini najvećih svjetskih smotri.

Takav status omogućio je dovođenje mnogih atletskih zvijezda u Zagreb, a kulminacija je dosegnuta povratkom Usaina Bolta 2011. (nastupio i 2006. kao manje poznati 20-godišnjak). I ove su godine organizatori za 68. izdanje Memorijala Borisa Hanžekovića uspjeli dovesti niz odličnih atletičara i atletičarki, a pala je odluka da se nakon duže vremena napravi vrhunska srednjeprugaška utrka: na 1.500 metara nastupit će aktualni svjetski prvak Elijah Manangoi, ali još veću pozornosti javnosti izazvao je najavljeni dolazak norveške braće Ingebrigtsen.

Henrik, Filip i Jakob proteklih su godina pokorili europsku konkurenciju – svaki od braće postao je europski prvak, a Filip je i aktualni svjetski brončani iz Londona.

Sve je započeo najstariji Henrik, kad je kao 2012. kao 21-godišnjak osvojio zlato na Europskom prvenstvu u Helsinkiju, da bi odmah potom bio peti na Olimpijskim igrama u Londonu. Osim sjajnim rezultatima, pozornost je tada na sebe skrenuo i izjavama o svom nekonvencionalnom načinu treniranja.

“Mnogi mi ne vjeruju, ali već osam mjeseci nisam odradio prave vježbe snage. Prvenstveno iz razloga što imam problema sa želučanom kiselinom, ali sve što mi tijelo treba dobijem brdskim trčanjem u intenzivnim kraćim intervalima”. Također je dodao da nikad ne trči u intervalima dužim od 10 minuta jer se naprosto ne može koncentrirati na duže razdoblje, a ukupno trči oko 25 kilometara tjedno. Henrik je, pod utjecajem svog oca Gjerta, pobornik znanstvenog pristupa trčanju — uvijek provjerava razne segmente u svom tijelu poput razine kisika i mliječne kiseline nakon različitih vježbi, koje uključuju i plivanje, bicikliranje…

Smatra da se do uspjeha dolazi proračunatošću, a ne spartanskom količinom trčanja. Takav ga je stav doveo do kompleta europskih medalja (srebro 2014. i bronca 2016.) na 1.500 metara, a prije par tjedana popularni se brko u Berlinu okitio i srebrom na 5.000 m.

Dvije godine mlađem Filipu trebalo je nešto duže vremena da se probije na veliku scenu, ali je prije dvije godine iznenada eksplodirao pokorivši konkurenciju u Amsterdamu, kada su prvi put dvojica Ingebrigtsena stala na europsko postolje. Par mjeseci kasnije na Igrama u Rio de Janeiru se ponovo istaknuo, ali ovaj put ne u pozitivnom kontekstu. Na kvalifikacijskoj je utrci svoj put prema čelu poretka krenuo krčiti laktovima, zbog čega je smjesta diskvalificiran. Kasnije se posuo pepelom i potvrdio klasu svjetskom broncom iz Londona.

Filipu zasigurno nije bilo lako dugo živjeti u Henrikovoj sjeni, da bi ga nakon kratkog razdoblja slave nadmašio najmlađi brata Jakob. “Trčanje je važno, ali jedna je jedna stvar ipak mnogo bitnija – obitelj. Ako mi nekada i bude teško, odmah se sjetim toga”, kaže on.

Za Jakoba se, pak, teško može reći da je živio u sjeni svoje braće. Kada su Henrik i Filip osvajali svoja zlata, već se uvelike pričalo da je mali Jakob čudo od djeteta i najveći potencijal u obitelji. Kada je Henrik osvojio nagradu za norveškog Atletičara godine, tu je priliku iskoristio da se na svečanoj dodjeli zahvali svojim najvećim sponzorima: mami i tati. Teško da će Jakob moći napraviti sličnu stvar, jer u veljači je ovaj 17-godišnjak već potpisao lukrativni šestogodišnji ugovor s Nikeom. Financijski detalji nisu otkriveni, ali norveški mediji govore kako je riječ o milijunskoj svoti. Uskoro je počeo i isplaćivati uloženo, jer je u Berlinu pokorio konkurenciju i na 1.500 i na 5.000 metara, došavši na sve svjetske naslovnice.

Zanimljivost je da je par tjedana ranije u istim disciplinama na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Tampereu uzeo tek srebro i broncu, a na 1.500 metara ispred njega je bio samo Kenijac George Manangoi — pogađate, Elijahov mlađi brat. U budućnosti bismo mogli gledati velike norveško-kenijske obiteljske dvoboje na istoj stazi.

A na čelu projekta Ingebrigtsenovih nalazi se ludi otac Gjert. Da, možemo ga nazvati ludim, jer samo luđak može kao potpuni laik uzeti svoju djecu i od njih napraviti vrhunske atletičare. Gjert nije imao trenerskog iskustva ni obrazovanja, čak nije ni trenirao atletiku u mladosti, ali to ga nije spriječilo da sastavi svoj unikatni program koji se sastoji od širokog spektra vježbi — uključujući, recimo, rolanje. I daju rezultate, mada konačni cilj još nije ostvaren – da barem jedan član obitelji postane olimpijski pobjednik.

Postoje neke sumnje da braća funkcioniraju poput biciklističkih momčadi, odnosno da unaprijed dogovore tko ima primat te mu ostala dvojica “čiste teren”, ali natjecateljski duh unutar obitelji vrlo je visok; svaki od njih za sebe smatra da je najbolji trkač i ne srami se to kazati, a u program se uključila i vrlo talentirana 12-godišnja sestra Ingrid.

Možda vas sve ovo podsjeća na priču Kostelićevih, ali Ingebrigtseni su barem pet puta popularniji u Norveškoj nego što su Ante, Janica i Ivica ikada bili u Hrvatskoj. Nacija je jednostavno luda za njima, prati se svaki njihov korak. Naime, oni su zvijezde svoje TV serije Team Ingebrigtsen koja prikazuje njihovu životnu priču miješajući biografsko-dokumentaristički i reality žanr.

Sigurno se pitate kako su organizatori Hanžeka uspjeli dovesti tako vruću robu na tržištu kada se uzme u obzir da se 1.500 metara trči i na mitingu u Berlinu, koji se održava dva dana ranije i ima više nego dvostruko veći nagradni fond? Sigurno da 5.000 dolara, koliko će pripasti pobjedniku, nisu dovoljan mamac za Ingebrigtsene i Manangoija, ali najveće zvijezde dobiju i pozamašni bonus za sami nastup, a tu mnogo toga ovisi o menadžerima s kojima organizatori surađuju, kao i sponzorima. A u slučaju Ingebrigtsen, presudno je bilo to što je njihov glavni sponzor ujedno i sponzor Hanžeka.

I tako smo dobili pravi trkački šlager u Zagrebu, a k tome je ulaz besplatan.
Sjetimo se samo ugaslog zagrebačkog ATP turnira koji naprosto nije mogao privući tenisače iz svjetskog vrha, a Hanžek pored domaćih zvijezda redovito pronađe način i za dovođenje ponekog stranog kapitalca usprkos skromnom budžetu, što je za svako poštovanje. Stoga uživajmo u dva dana atletskih poslastica, s posebnom pozornošću na utrku na 1.500 metara.Na ovogodišnjem Mitingu, uz najbolju hrvatsku atletičarku Sandru Perković i uspješnu domaću atletičarku Andreu Ivančević nastupit će brojne europske i svjetske atletske zvijezde među kojima i trenutno najbrža svjetska atletičarka Marie-Josée Ta Lou.

Rekord mitinga na 100 metara drži ponajbolji atletičar svih vremena Usain Bolt, a u memorijalnoj utrci na 110 metara prepone do sada su trčali svi olimpijski i svjetski prvaci, te svjetski rekorderi u posljednjih 30 godina.

Riječ je o hrvatskom natjecanju s najvećom televizijskom pokrivenošću u svijetu. Samo prošle godine televizijska slika je otišla u 85 zemalja.

Nastupit će svjetski i europski prvak na 200 metara Ramil Gulijev, u utrci na 1.500 metara trčat će tri brata Ingebrigtsen protiv aktualnog svjetskog prvaka Manangoija, a u Memorijalnoj utrci na 110 metara prepone prvi i drugi s Europskog prvenstva u Berlinu: Martinot-Lagardea i Šubenkova, kao i olimpijski doprvak Ortega.

Andrea Ivančević će na 100 metara prepone trčati protiv tri prvoplasirane s Europskog prvenstva u Berlinu, a u skoku s motkom sudjeluju trojica atletičara koji skaču preko šest metara: olimpijski pobjednik Braz, europski doprvak Morgunov i bivši svjetski prvak Barber.

User avatar
srdjan
Hall of Fame
Hall of Fame
Posts: 52420
Joined: 23 Aug 2007

Re: Atletika

Postby srdjan » 05 Sep 2018

Hanžek je ove godine bio vrhunski tumbleweed
Hvala Milane!

Gavri
Hall of Fame
Hall of Fame
Posts: 28109
Joined: 03 Aug 2007
Contact:

Re: Atletika

Postby Gavri » 05 Sep 2018

Sad ce da pukne internt u regionu c009 A to sto je doticna uhvacena u dopingu to nikon ne zanima.

https://www.b92.net/sport/atletika/vest ... id=1439888
Image

User avatar
srdjan
Hall of Fame
Hall of Fame
Posts: 52420
Joined: 23 Aug 2007

Re: Atletika

Postby srdjan » 05 Sep 2018

Gavri wrote:Sad ce da pukne internt u regionu c009 A to sto je doticna uhvacena u dopingu to nikon ne zanima.

https://www.b92.net/sport/atletika/vest ... id=1439888

Sandra nije iz te priče.
Ona sigurno nije ovime provocirala Srbe.
Žena je jugonostalgičarka Icon_Fakti

User avatar
balota
Respected Member
Respected Member
Posts: 7055
Joined: 16 Feb 2008
Club: Najbolji
Location: Zemlja

Re: Atletika

Postby balota » 24 Feb 2019

Danas je u Splitu održan 19. polumaraton, naravno dobili neki Kenijci ali nije to glavna priča,

Borut Pahor me dobija za 35 sekundi, da san zna da smo tako blizu ne bi mu da gušta, ubrza bi c017
Nazvati „realnim“ onoga koji traži da država porezima donese novce prof. nogometu točnije „uspješnim menadžerom“, onoga čiji je poslovni model takav da mu građani ove zemlje, gosti i kladioničari daju novce, može samo netko tko mrzi hrvatski sport.

User avatar
sirokibrig
Web Admin
Web Admin
Posts: 54305
Joined: 11 Sep 2007
Location: podno kule od kamena

Re: Atletika

Postby sirokibrig » 25 Feb 2019

A pred cilj vas dočekao transparent:

ZAŠTO TRČITE KAD VAS NITKO NE HVATA? cool0044

User avatar
sarma i proja
Web Admin
Web Admin
Posts: 61602
Joined: 02 Aug 2007
Contact:

Re: Atletika

Postby sarma i proja » 25 Feb 2019

da vidih kako ce da trci kad ga budu sledeceg meseca jurili po bgu c017
Crvena zvezda, doktor Čović, Mića Pavkov - sveto trojstvo.

User avatar
balota
Respected Member
Respected Member
Posts: 7055
Joined: 16 Feb 2008
Club: Najbolji
Location: Zemlja

Re: Atletika

Postby balota » 25 Feb 2019

sarma i proja wrote:da vidih kako ce da trci kad ga budu sledeceg meseca jurili po bgu c017

Dođem u Hajdukovom dresu i oborit ću sve rekorde... c017
Nazvati „realnim“ onoga koji traži da država porezima donese novce prof. nogometu točnije „uspješnim menadžerom“, onoga čiji je poslovni model takav da mu građani ove zemlje, gosti i kladioničari daju novce, može samo netko tko mrzi hrvatski sport.

User avatar
balota
Respected Member
Respected Member
Posts: 7055
Joined: 16 Feb 2008
Club: Najbolji
Location: Zemlja

Re: Atletika

Postby balota » 25 Feb 2019

sirokibrig wrote:A pred cilj vas dočekao transparent:

ZAŠTO TRČITE KAD VAS NITKO NE HVATA? cool0044


To mi je dalo dodatni bust c017 , recimo trča san 5:38 po km, a ulazak u cilj, cca 100 m, mi je bio 3:16 po km
Nazvati „realnim“ onoga koji traži da država porezima donese novce prof. nogometu točnije „uspješnim menadžerom“, onoga čiji je poslovni model takav da mu građani ove zemlje, gosti i kladioničari daju novce, može samo netko tko mrzi hrvatski sport.

User avatar
Peppermint Park Ranger
Hall of Fame
Hall of Fame
Posts: 61512
Joined: 11 Aug 2007
Club: FKS, Pep Guardiola
Location: Walter

Re: Atletika

Postby Peppermint Park Ranger » 01 Oct 2019

Tuka osvojio srebro na SP, 800 metara clap
Image

User avatar
balota
Respected Member
Respected Member
Posts: 7055
Joined: 16 Feb 2008
Club: Najbolji
Location: Zemlja

Re: Atletika

Postby balota » 02 Oct 2019

Peppermint Park Ranger wrote:Tuka osvojio srebro na SP, 800 metara clap

I KK Bosna je radostan poput tebe c017
Nazvati „realnim“ onoga koji traži da država porezima donese novce prof. nogometu točnije „uspješnim menadžerom“, onoga čiji je poslovni model takav da mu građani ove zemlje, gosti i kladioničari daju novce, može samo netko tko mrzi hrvatski sport.

User avatar
sarma i proja
Web Admin
Web Admin
Posts: 61602
Joined: 02 Aug 2007
Contact:

Re: Atletika

Postby sarma i proja » 02 Oct 2019

biti drugi u svetu u atletici je veliki uspeh, oboriti kaka i nije nesto
Crvena zvezda, doktor Čović, Mića Pavkov - sveto trojstvo.


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests